شیوع بیماری کرونا علاوه بر ایجاد ترس و استرس باعث شده است که مردم با عادات ضدعفونی کردن بیشتر آشنا شوند اما در این میان هنوز بسیاری نمیدانند که آیا میتوانند از طریق تماس با تلفن همراه به ویروس کرونا آلوده شوند. این بخش از مجله دلتا به بررسی موضوع انتقال کرونا از طریق تلفن همراه خواهیم پرداخت.
اما دکتر «سیمون وایلد» پزشک متخصص بیماریهای عفونی در آمریکا در مقالهای در پایگاه اینترنتی ای بی سی نوشت: سطوحی که لمس میشوند «منبع اصلی انتقال ویروس کرونا نیستند اما باید خطر این انتقال را از همه منابع احتمالی به حداقل رساند.»
وی افزود: با توجه به وابستگی ما به تلفنهای همراه و استفاده مکرر از آنها در طول روز باید نسبت به تمیز کردن آنها و به حداقل رساندن گسترش ویروس کرونا از طریق این وسایل آگاه باشیم.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا و سازمان جهانی بهداشت هر دو موافق هستند که ویروس SARS-CoV-۲ میتواند بالقوه بر روی سطوح زندگی کند و موجب بروز آلودگی شود اما این موضوع هنوز ثابت نشده است.
با این حال، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا، تمیز کردن و ضد عفونی کننده سطوحی را که بسیار لمس میشوند از جمله تلفن همراه، دستگیرههای در، میز کار، پریزهای برق، تبلتها و موارد دیگر را توصیه میکند.
دکتر دیوید سنیمو متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه «راتگرز» در آمریکا هم معتقد است: اگر به دیگران اجازه ندهید که به تلفن همراه شما دست بزنند، احتمال آلودگی به ویروس کرونا را به حداقل میرسانید اما اگر تلفن همراه شما آلوده شود در آن صورت خطر بزرگتر این است که تلفن را به صورت خود بزنید.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا اعلام کردند که هنگام تمیز کردن صفحه نمایش لمسی تلفن های هوشمند خود، باید از دستورالعمل کارخانههای سازنده پیروی کنید و در صورت عدم وجود این دستورالعملها باید از دستمالهای الکلی یا اسپریهای پایه الکلی که دست کم ۷۰ درصد الکل دارند، استفاده کرد.